Credits: Stephan Tellier

Zeilen op de Hollandse Plassen

Beleef de natuur vanaf het water met de wind in de zeilen. De Hollandse plassen zijn een perfecte plek voor een heerlijk dagje zeilen. En als het flink gevroren heeft is ijszeilen hier een populaire bezigheid in de winter, bijzonder om te zien!

Goede zeillocaties op de Hollandse Plassen

Een dagje zeilen is de perfecte manier om even te ontsnappen aan de drukte van het dagelijkse leven. Of je nu een ervaren zeiler bent of beginner, de Hollandse plassen bieden voor ieder wat wils!

De Nieuwkoopse Plassen

Op de Nieuwkoopse Plassen wordt veel gezeild. Zowel recreatief als in wedstrijdverband. De waterstroming en de wind zorgen ervoor dat je echt moet ‘werken’, dit is zelfs voor de ervaren zeiler een uitdaging! Door de ligging van de plas kan het weer zomaar omslaan, een extra element voor wedstrijden.

Credits: Stephan Tellier

Rondje Braassemermeer en Kagerplassen

De oudste ijszeilvereniging van Nederland vind je aan het Braassemermeer. Ligt er ijs op de Braassem? Dan komen de ijszeilers en schaatsers tevoorschijn. Het Braassemermeer is een echte zeilplas. Bij de plaatselijke watersportvereniging kun je leren zeilen. Zij organiseren ook wedstrijden. Van het Braassemermeer vaar je zo naar de Kagerplassen. Hier zeil je om de eilandjes heen, of meer aan en geniet van een picknick.

Credits: Stephan Tellier

De Westeinderplassen

Met een oppervlakte van ruim 10 vierkante kilometer, heb je hier het grootste wateroppervlak van alle Hollandse Plassen. Genoeg ruimte om te zeilen dus op de Westeinderplassen. Op de ‘Grote Poel’ is het heerlijk zeilen.

Credits: Kickfotos.nl

Waar kun je zeilen op de Hollandse Plassen?

Op de Hollandse Plassen vind je verschillende zeilscholen en goede gebieden om te zeilen. Er wordt zowel recreatief als in wedstrijdverband gezeild. Neem snel een kijkje bij een van de zeilscholen in het gebied.