Credits: Magda Spierings

Kanoën op de Hollandse Plassen

Niets zo gezond als kanoën. Je traint je hele lichaam en komt tot rust in de natuur. Jong en oud, iedereen kan kanoën. Ga voor een ontspannen tocht via een van de vele kanoroutes op de Hollandse Plassen, of kies voor meer uitdaging op het open water.

5 mooie kanoroutes op de Hollandse Plassen

De Hollandse Plassen zijn een aantrekkelijk watersportgebied. Ook kanoën op de Hollandse Plassen is een populaire bezigheid. We zetten vijf kanoroutes voor je op een rij.

1. De Otterroute – Nieuwkoopse Plassen

De otter, sinds 2015 is dit beschermde diersoort weer te vinden op de Nieuwkoopse Plassen En daar wil jij natuurlijk alles over weten. Na het kanoën (of suppen) van deze route ben jij een otter-expert! De route is 8 kilometer en te herkennen aan de palen met een geel kanootje.

Credits: Stephan Tellier

2. De Tulpenroute – het Braassemermeer

En mooie vaartocht vol boeiende verhalen is de Tulpenroute op het Braassemermeer. Deze tocht duurt twee uur, met feiten en weetjes die de Veense polder bijzonder maken. Houd de kassen langs de route goed in de gaten, zij vertellen het verhaal…

3. Vuntus kanoroute - Loosdrechtse Plassen

Vaar op de Loosdrechtse Plassen de prachtige Vuntus kanoroute van Natuurmonumenten. De tocht duurt ruim anderhalf uur en is bewegwijzerd met genummerde routepaaltjes. Bewonder de moerasplanten en vogels en neem een pauze bij de verschillende aanlegsteigers

4. De Bovenlanden – Westeinderplassen

Er is een prachtige kanoroute uitgezet op de Westeinderplassen door een deel van de Bovenlanden Aalsmeer. De route brengt je langs moerasbos, seringenakkers en twee grote rietlanden.

Credits: Kickfotos.nl

5. De Vlietlandroute – Vlietland

Toe aan wat uitdaging en zin in een lange kanotocht? Ga dan voor de Vlietlandroute. Deze tocht is 17 kilometer en grotendeels uitgezet rond het recreatiegebied Vlietland. Onderweg kom je langs afwisselende landschappen en natuurgebieden.

Veel mooie kanoroutes in het plassengebied kun je ook roeien of suppen. Probeer het eens uit!

Credits: Stephan Tellier

Waar kun je kanoën op de Hollandse Plassen?

De mogelijkheden om te kanoën op de Hollandse Plassen zijn eindeloos. Op elke Hollandse Plas heb je verschillende aanbieders om een kano te huren. Ga jij voor de Tulpenroute op het Braassemermeer of toch de Otterroute op de Nieuwkoopse Plassen? Of gewoon een andere Hollandse Plas.