Over ons

Recreëren en bewegen draagt bij aan een goede gezondheid. En dit kan heelgoed op het water! Ons doel is om inwoners en regionale bezoekers dit unieke plassengebied recreatief én sportief te laten ontdekken. En vooral te ervaren. Heerlijk ontspannen in een fluisterboot of lekker actief bewegen. Of je nu een uurtje op het water bent, een dag of zelfs meerdere dagen: weer terug op de kant ben je helemaal opgeladen.

Focus op (regionale) bezoekers en duurzame watersporten

Ervaar de Hollandse Plassen stimuleert en motiveert regionale bezoekers om dit waterrijke en unieke gebied (opnieuw) te ontdekken. Een goede balans tussen natuur en beleving staat hierbij voorop. We richten ons daarom op (regionale)bezoekers en duurzame watersporten. Ervaar de plassen zelf: op het water kanen zie je zoveel meer!

Samenwerking Hollandse Plassengemeenten

Ervaar de Hollandse Plassen is een initiatief van de samenwerkende Hollandse Plassen gemeenten; dit betreft de gemeenten Aalsmeer, Alphen aan den Rijn, De Ronde Venen, Haarlemmermeer, Kaag en Braassem, Nieuwkoop, Teylingen en Bodegraven-Reeuwijk en Holland Rijnland.

Om het gebied maximaal te benutten werkt het gemeentelijke netwerk samen met betrokken bestemmingsmarketing organisaties, Stichting Groene HartPromotie, Ondernemersplatform Hollandse Plassen en andere betrokken ondernemers. Ervaar de Hollandse Plassen is mede mogelijk gemaakt door steun van de provincie Zuid-Holland.