Credits: Magda Spierings

Elektrisch varen op de Hollandse Plassen

Het Hollandse Plassengebied leent zicht perfect voor een dagje varen. Elk gebied heeft zo zijn charmes. De plassen zijn met elkaar verbonden, waardoor je gemakkelijk naar de verschillende plaatsen vaart. Je kunt dus alle kanten op.

Mooie vaarroutes op de Hollandse Plassen

Van plan om een dagje te gaan varen? We geven je alvast drie mooie vaarroutes. Maar, ga vooral zelf op ontdekkingstocht!

De Tulpenroute – Het Braassemermeer

Het Braassemermeer is een mooie start voor verschillende prachtige vaarroutes. En mooie vaartocht vol boeiende verhalen is de Tulpenroute. Deze tocht duurt twee uur, met feiten en weetjes die de Roelofarendsveense polder bijzonder maken. Houd de kassen langs de route goed in de gaten, zij vertellen het verhaal…

Credits: Kickfotos.nl

Rondje Loosdrecht - Loosdrechtse Plassen

Het Rondje Loosdrecht is een mooie dagtocht om het gebied beter te leren kennen. Wil je iets korter varen, dan kun je gewoon op de plas blijven. Bezoek dan bijvoorbeeld de verschillende onbewoonde eilandjes. Maak ook zeker een rondje door ‘de Kalverstraat’, een begrip op de Loosdrechtse Plassen. En na afloop leg je natuurlijk je boot aan bij een van de vele gezellige restaurants aan het water.

Credits: Vrijhaven Zwier

Fluisterroutes - Nieuwkoopse Plassen

Ga je varen op de Nieuwkoopse Plassen, dan hoort daar een fluisterbootje bij. Een fluisterboot is een boot met een stille elektromotor Het Natura 2000-gebied heeft een aantal unieke fluisterroutes rijk, waar je in alle rust geniet van de moerasachtige natuur. Je vaart door smalle kreken met aan weerszijden riet. Alsof je op ontdekkingstocht bent in de Nederlandse jungle!

Credits: Isabel Mosk

Waar kun je elektrisch varen op de Hollandse Plassen?

Op elke plas! Rondom de plassen vind je verschillende bootverhuurbedrijven. Steeds meer aanbieders verhuren fluisterboten (elektrische boten), een duurzame manier om van het water te genieten. Je geniet van de rust en het is milieuvriendelijk. Probeer het eens uit.