Credits: Creative Flows

De Zegerplas

Een ‘rondje meer’ is in Alphen aan den Rijn een begrip. We hebben het dan natuurlijk over de Zegerplas. Een 70 hectare grote plas met stoere watersporten aan het Aarkanaal. Je hebt er zelfs een Wake Park!

Brede variatie aan watersporten

De Zegerplas is niet zomaar een plas. Naast dat je er heerlijk kunt recreëren, heeft de Zegerplas een brede variatie aan watersporten. Van suppen en kanoën tot aan zeilen en roeien. Rondom de plas zijn verschillende hippe tentjes. Pas op: voor je het weet ben je hier de hele dag…

Credits: Wetn Wild

Suppen op de Zegerplas

Zen op de sup. Het kan op de Zegerplas! Volg een yogales op het water en geniet nog even na bij een van de tentjes aan de plas. Bekijk hier wanneer de volgende yogales is. Je kunt natuurlijk ook gewoon een rondje op de plas suppen. Heb je zelf geen board? Huur dan een supboard bij een van de aanbieders.

Roeien op de Zegerplas

Roeien met de riemen… Aan het Aarkanaal vind je Roeivereniging Alphen! De roeivereniging is actief in recreatief roeien, toerroeien en wedstrijdroeien. Ook kun je je aanmelden als student.

Kanoën op de Zegerplas

Aan het Aarkanaal vind je een gezellige kanovereniging. Bij Kanovereniging De Kromme Aar kun je elke woensdag meevaren met de toertochten. Die je meenemen op de Zegerplas, Grote Wetering, het Aarkanaal of richting de Nieuwkoopse Plassen. Neem er eens een kijkje!

Credits: Wetn Wild

Windsurfen op de Zegerplas

Aan de Zegerplas, tegenover Sunset Beachbar, heb je Windsurfvereniging Zegerplas. Tijdens het trainingsseizoen (ingang zomertijd tot wintertijd) wordt er op de woensdagavond training gegeven. De vereniging verzorgt ook sup clinics en verhuur. Wil je je surf skills laten zien? Doe dan mee met de ‘2 uur van Alphen’, een klassieker waarin de bedoeling is om in twee uur tijd zoveel mogelijk rondjes om de plas te varen. Niet-leden kunnen tegen een kleine betaling meedoen aan dit event.

Zeilen op de Zegerplas

De Zegerplas is een prima locatie om te zeilen. Er is geen verhuur of vereniging rondom de plas, maar met eigen materiaal kun je uiteraard gewoon het water op. Daarna geniet je van een hapje en drankje bij een van de restaurants aan de plas!

Zwemmen in de Zegerplas

De Zegerplas is een populaire locatie om te zwemmen, je mag hier ook vrij zwemmen in open water. Aan de westkant van de plas vind je het zwemstrand de Speelvijver. Ga hier zeker eens kijken met mooi weer!

Credits: Sunset Beach Bar

Zegerplas op de kaart

De Zegerplas ligt tussen het Braassemermeer en de Nieuwkoopse Plassen. De plas ligt aan het Aarkanaal in de gemeente Alphen aan de Rijn. Een ‘rondje meer’ is een begrip in Alphen, een iets meer dan 4 kilometer lange wandeling langs de plas. Dat is best te doen toch?

Wist je dat…

·      De Zegerplas een waterski- en wakeboardbaan heeft? Beter bekend als het Wet ‘n Wild Wake Park

·      Aan de westkant van de Zegerplas een Onderwater Natuurpark is?  Met Duikvereniging Atlantis ga je op ontdekkingstocht in de zoetwaterplassen die de omgeving rijk is

·      Er een groot Klimpark aan de Zegerplas zit? Namelijk Klimpark Alphen. Voor jong en oud.

·      Er verschillende evenementen zijn in de zomer? (Zomerspektakel aan het Meer en Wet ’n Wild Beachfestival)

Eten en drinken aan de Zegerplas

Aan leuke tenten geen gebrek hier. Sunset Beachbar en Wet ‘n Wild zijn twee populaire locaties aan de plas. Bij Sunset Beach kun je ook een sup of kano huren, bij Wet ’n Wild vind je het Wake Park. Aan de noordkant van het meer vind je Bij Hen Bistrobar, tegenover de kinderboerderij. Leuk voor de kleintjes!

Credits: Wetn Wild